Depo Pergamon | Depo Pergamon 2018 Day 27
bergama, pergamo, pergamon, restauración, taller de restauración, campo de trabajo, universidad, estudiantes, experiencia, edificion antiguos, patrimonio, sociedad, gastronomía
1216
post-template-default,single,single-post,postid-1216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Depo Pergamon 2018 Day 27

04.08.2018

Güne leziz bir peynirli gözlemenin ardından 3 farklı ekip ile başlandı. Ofis ve Depo ekibinin yanında Granada’dan gelen arkadaşlarımıza İzmir’de rehberlik etmek üzere bir grup görevlendirildi. Alsancak’ta Gündoğdu Meydanı ve İzmir’in sembolü olan Saat Kulesi’ne gidildi. Gustave Eiffel imzalı, restorasyon çalışmaları ile farklı işlevler kazandırılmış tarihi Konak Pier’de verilen kahve molasının ardından kısa bir vapur yolcuğuyla Karşıyaka’ya geçildi. İzmir turu Bostanlı günbatımı iskelesindeki seyir ile sona erdi.
Eş zamanlı olarak Depo’da projenin yapı-konstrüksiyon planı incelendi ve şantiyedeki genel durum tartışıldı. Raspalama ve kontrolün yanı sıra iskele yapımına devam edildi. Dikdörtgen planlı çatının kiremit sökümü sona erdi. Dolu tuğlaların temizliği tamamlandı ve insan zinciri aracılığıyla depolama alanına indirildi. Ofis ekibiyle restitüsyon çizimlerine devam edildi.
Akşam yemeğinin ardından Mehmet Ünal’ın Tarihi Yeşilköy Tren İstasyonu Koruma Uygulaması, Zeynep Gül Ünal’ın ise ICOMOS ekibiyle çalışmaları üzerine sunumlar yapıldı. Diğer bir seminer ise “Uluslararası bir projede yol haritası nasıl çizilir” başlıklı, Zeynep Ece Atabay ve Tuğçe Darendeli’nin katılımıyla gerçekleşti.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.