Depo Pergamon | Depo Pergamon 2018 Day 18
bergama, pergamo, pergamon, restauración, taller de restauración, campo de trabajo, universidad, estudiantes, experiencia, edificion antiguos, patrimonio, sociedad, gastronomía
973
post-template-default,single,single-post,postid-973,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Depo Pergamon 2018 Day 18

26.07.2018

Güne yapılan kahvaltıyla ve arkasından yapılan toplantıyla başlandı.Toplantının gündemi ve toplantı akışı öğrencilere bırakıldı.Toplantıda İspanyol öğrencilerin önerisiyle tüm grubun kaynaşması için akşam parti düzenlenmesi kararı alındı.Bu partiyi düzenlemeyi İspanyol öğrenciler üstlendiler.Toplantıda ayrıca sistematik çalışmak ve restorasyon sürecini daha şeffaf hale getirmek için bir takım kararlar alındı.Gün planlandıktan sonra toplantı sonlandırıldı ve toplanılıp İspanyol öğrencilerin de katılımıyla  depoda çalışmalara başlandı.
Çatının nasıl onarılacağı konusunda toplantıdan sonra yeniden konuşuldu,çatının taşıyıcı sistemi hesaplanarak,çatıdan sökülecek parçalar belirlendi ve süreç netleştirildi.
Depoda yeni bir çalışma sistemi uygulamaya konuldu.Yapılacak görevler bir kolona asıldı ve öğrenciler istedikleri görevlere göre çalışmaya başladılar.Deponun yarım kalan raspa işi devam etti,merdiven,pencere ve kapı arkaları gibi kısımlara raspa yapıldı,1.katın üst kısmında kalan raspalanamamış bölgeler için yeni ahşap iskeleler kuruldu,zemin katın raspalanmış kısmı temizlendi.Sanayiden iskeleler ve çatı desteği için ahşap getirildi,çatı onarımı için çelik parçalar ve kiremitlerin çatıdan güvenle indirilmesi için plastik kaydırak getirildi.Öğlen yemeği öncesinde depoda günün kalanı için küçük bir toplantı düzenlendi ve öğle yemeği için pansiyonda mangal yemeği düzenlendi.
Ofiste 1.Dönem ve 2. Dönem restitüsyon çalışmaları karşılaştırılmalarına devam edildi. Yapı bileşenleri ile ilgili kolaj yapımına,rölöve plan ve kesit boyamalarına,Bergama haritasının işlenmesine devam edildi. Panolar için çıktılar alındı. Raspa sonrası çıkan boşlukların çiziminin ne olduğu anlaşılması ve çiziminin yapılması için ölçü alındı.
Osmanlı evinde ise eksik kalan kısımlar için çalışma devam etti.Kapılar için ölçü alındı ve kestirildi.
Maket grubunda hesaplanan ölçülere göre atölyede duvar parçaları kesildi ve zımparalandı. Daha sonra plana göre doşeme kirişleri kesildikten sonra parçalar birleştirildi ve maketin 1.kat döşemesi tamamlandı.
Akşam yemeği için İspanyol yemeklerinden soğuk domates çorbası,tortilla,makarna ve ayrıca pizza hazırlandı.Yemek sonrası Fernando Osuna Perez tarafından Cordoba ve Qualquir nehri hakkında konferans düzenlendi.Konferansın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan parti başladı.Öğrencilerin kaynaşması için herkese bir sticker üzerinde mimar ya da bir yapı ismi yapıştırıldı ve öğrencilerin birbirini bulması istendi.Ödül olarak sangria veya mojito ikramı yapıldı.Ardından fazlasını isteyenler için alkol satışı yapıldı ve bu sayede organizasyonda ilk kez bir ticaret denemesi de yapılmış oldu.Parti sayesinde gelen öğrencilerin de kaynaşması sağlandı.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.